A beautiful mind

Etter å ha lest Morgenbladets Espen Søbyes «bokanmeldelser» av mange av årets strikkebøker fra desember, har jeg rotet med inn i forskningssider verden rundt. Søbye går langt i å si at den økende populariteten til strikking, kun er kvinners pyntetrang og at at vi med alle disse nye strikkebøkene går bakover i kvinnekampen. Dette er et «kvinnefelleskap» som rett og slett ikke kan eksistere lenger. Ehh..WHAT? (Om du vil lese innlegget hans kan du gjøre det her.) Det jeg har funnet, i søken på nettet etter cold, hard, facts; er side opp og side ned om hvor bra det er å holde på med håndarbeid, både for den mentale, og den emosjonelle helsen. Godt dokumentert av leger, psykologer og ikke minst; håndarbeiderne selv! Det virker som om Søbye ikke forstått mye av hele vår verden. Ikke det at jeg noen gang har trengt å komme meg gjennom en depresjon eller en sykdom, men jeg merker så godt at om jeg hadde måttet det; da hadde hekling vært en STOR hjelp. Hjelp til ro, meditasjon og ved å være noe som gjør at en kan skape noe vakkert 🙂 Hva tenker dere? Og med det i tankene; denne uken har vært en god hekleuke. Jeg har ikke  gjort ferdig noe, men jeg har startet på ikke mindre enn fire prosjekter. MEN! Alle med garn jeg allerede har 🙂 Jeg har planer om ikke å kjøpe noe nytt. Eller vent..jeg kjøpte faktisk noe. Kremt… Men det var kun tre nøster og resten av garnet jeg trengte har jeg. Jeg elsker, elsker, elsker fargekombinasjonen: IMG_2401   IMG_2405   Jeg var usikker på hvordan det skulle bli for jeg blander fire veldig forskjellige garnkvaliteter. Men det funker utrolig bra. Det er så kult med en veldig ordinær bestemorrute, men med så forskjellig tekstur i hver farge nesten. IMG_2393   IMG_2395 Det er et prosjekt jeg startet på denne helgen, men jeg vil ikke si hva det skal bli enda. Jeg kan si at det IKKE skal bli et teppe. OOOH……spennende. IMG_2387   Denne tråden er så mye tynnere enn de andre at jeg må ha den tredobbelt. Det gir en ganske kul effekt. Dette er mercerisert bomull (fra esken jeg la ut bilde av sist med masse farger 🙂 ). IMG_2373 I dag har jeg bare hatt tid for meg selv. Jon jobber og jeg startet dagen perfekt; kaffe, nydelig frokost, hekling og superdeilig musikk på Liebling (kaféen under leiligheten min). IMG_2380 Fire timer der. Og så rett ned på Django, den kule lille baren rett rundt hjørnet for meg som har live string swing nesten hver dag.Fire timer der og da kan føler jeg at jeg lever et skikkelig byliv 😉 Ok, jeg kjøpte meg en ny heklenål denne uken og det er så typisk meg. Aner ikke hva jeg skal bruke den til. Jeg har ingen planer. Men ikke sant…noen ganger vil du bare kjøpe deg en ny heklenål.. true story! Jeg går og kjøper en øl og forteller folk at det ikke er strikking jeg holder på med..det er HEKLING!!!

Eline

   

Skriv til meg

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *