Vott ever!

Nå har jeg brukt fryktelig mye tid på noe som ikke har gitt meg resultater. Jeg startet på noen votter som er fantastisk fine. Jeg fant mønsteret i Inside Crochet (mitt nye favorittmagasin) nummer 58. Det er ikke alltid så lett dette med garn, så jeg bare satset på at et annet skulle fungere. Hadde jo ikke tid til å vente på garn fra England når jeg bare ville løpe hjem og begynne. Jeg satte i gang og oppdaget ALT for sent at det ble helt feil. Votten hadde blitt kjempelang og det var noe som ikke stemte. Jeg tenkte først det var garnet, SISU. At det var alt for tykt. Veldig frustrerende når man har brukt mye tid. Den ble seende slik ut: 0-8.html Det tok en god stund før jeg så at noe var galt for den ser jo fortsatt litt kul ut. Jeg klarte ikke finne ut av hva som var galt helt til jeg plutselig kom på at det måtte være noe med den engelske oppskriften. Tidligere har jeg, tilfeldigvis, bare heklet etter amerikanske oppskrifter. Dette er min første britisk engelske. Og etter litt googling fant jeg ut at maskene har forskjellige navn. Hadde de enda vært helt forskjellige hadde det vært ok, men det er så dustete som at double crochet på amerikansk er en stav mens double crochet på britisk engelsk er en fastmaske. Det er jo helt dustete. Men det var i hvert fall fint å finne ut av det. Jeg har oppdatert fanen jeg har som heter ORDLISTE, slik at man nå både ser de engelske og amerikanske uttrykkene. Jeg rakte opp og bestilte like så greit garn fra England så det skulle bli riktig denne gangen. Garnet kom og alt virket lovende. 0-20.html 0-21.html   Nydelig og mykt. Du kan få kjøpt det her.   0-23.html     Dyrt garn, men det virket verdt det. Men så…jeg har aldri brukt garn som er er spunnet (eller tvunnet) på den måten før. Jeg var forsiktig da jeg åpnet det og hang det pent over en stang for å starte med det. Men det er tydeligvis noe smart man må gjøre, kanskje kjøpe et hespetre, men det endte med dette: IMG_2080   Jeg brukte fem timer på hvert av de to nøstene jeg startet med 🙁 10 TIMER!! Herregud så kjedelig. Men det var dyrt, jeg var utålmodig, jeg trodde ikke det skulle ta så lang tid og det bare ble sånn. De fleste ville vel ha kastet det ganske raskt. Men endelig skulle det bli riktig. Og det ble virkelig fint. Helt til jeg nesten var ferdig med den første votten og så at også den var merkelig. Den var for lang denne gangen også. Av en eller annen merkelig grunn hadde jeg blitt så forvirret av engelske og norske begreper at jeg slang på en ekstra runde på fastmasken min. Hehe det er jo veldig merkelig. Så da ble jo den litt lenger enn den skal.   Ganske lei for jeg har prøvd tre ganger og ikke klart det. IMG_2160 IMG_2162   De ser fortsatt helt ok ut, men jeg vil jo gjerne kunne bruke dem og det blir ikke mulig om jeg hadde gjort dem ferdige. De hadde blitt for lange. Men jeg må si jeg elsket å hekle med Artesano-garnet. OK. Da prøver vi en fjerde gang. Men denne gangen var jeg så lei av det mønsteret at jeg måtte prøve meg på noe annet. Jeg orket ikke starte med å rekke opp så jeg brukte det grå og blå garnet jeg hadde mye av. Jeg kan ikke strikke, men jeg brukte en fantastisk strikkebok allikevel. Jorid Linviks «Den store votteboka». Ikke helt samme størrelse så måtte være litt kreativ, men jeg er fornøyd. Mangler bare en tommel så er jeg ferdig med en vott jeg faktisk er fornøyd med. IMG_2113Jippi! Jeg har en følelse av at det tar MYE kortere tid å strikke (sånn sett bort i fra det at jeg kløner det til hundre ganger). Veldig tidkrevende, men ganske kult resultat. IMG_2157   Elefantvott   Om du har lyst til å prøve deg på vottene kan du laste ned Inside Crochet nr. 58 her. Der lager du bare en profil. Akkurat dette nummeret er faktisk gratis 🙂 Der er jo ikke elefantmønsteret da. Da må du kjøpe votteboka eller så kan man kjøpe enkeltmønstre på nettsiden hennes; Jorids mønsterbutikk. Så dette har tatt opp all tiden min i det siste. Jeg får håpe jeg har bedre lykke neste gang jeg finner en oppskrift. Ellers har jeg klippet håret mitt. Ganske så mye. Her er før og etterbilder: IMG_4432 Hår 1   Det er frisøren min sine bilder. Jeg digger henne! Hun heter Claudia Nunez. Sjekk ut Instagramkontoen hennes: claudia.nunez_frisør. Selv er jeg kanskje ikke så glad i den sekstitallslooken, men det ser kult ut på bildet. Jeg ser jo faktisk litt ut som en dukke. Hehe. Selv om det tok tid har jeg jo lært noe om forskjellene på engelske og amerikanske oppskrifter. Og det er nyttig lærdom. Så nå er det bare å gjøre ferdig tommelen, begynne på vott nummer to og så rekke opp de andre og lage de også. Men jeg elsker å hekle så det er jo ikke noe problem. Annet enn tiden som jeg aldri ha nok av da. Jeg må sette i gang 😉 Ha en fortsatt fin kveld heklere. Eline    

Skriv til meg

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *